Els estudiants d’Erasmus tenen un 23% més de possibilitats de trobar feina

Ser un estudiant d’Erasmus, a més de ser tota una experiència vital, també assegura un futur laboral més fiable i és que segons el director del Servei Espanyol per la Internacionalització de la Educació (SEPIE), Pablo Martín, els estudiants que participen en el Programa Erasmus presenten una taxa d’atur un 23% inferior que els que no ho fan.

Aquestes declaracions es van fer en el marc de l’Observatori Espanya-Unió Europea: 30 anys de transformació social. En ell, Martín també va assegurar que al voltant de 45.000 estudiants tindran accés a la iniciativa de mobilitat acadèmica durant aquest curs i que al llarg de la seva història, el Programa Erasmus ha ofert una experiència internacional a més de 3 milions d’espanyols. Recordem, que el nostre país és el major emissor i receptor de joves d’aquestes beques ja que compta amb universitats i residències d’universitaris de prestigi, a més d’una gran oferta cultural i un clima immillorable.

“Espanya és el país de la Unió Europea líder en emissió i recepció d’alumnes que s’acullen al programa Erasmus.”

A més, el director del Servei Espanyol per a la Internacionalització de l’Educació va afirmar que amb l’aprovació del Programa Erasmus Plus l’any passat, es van corregir moltes de les deficiències existents.

La Comissió Europea dotarà Espanya de 1,5 milions d’euros més el proper curs, el que suposarà la millora del sistema que permet que milers d’alumnes passin un màxim d’un any en un altre país estudiant i realitzant pràctiques professionals. Aconseguint així dotar la seva formació d’un apartat internacional i augmentar les possibilitats de trobar una feina d’acord a les seves expectatives.

En el mateix acte Isabel Martínez Lozano, comissionada per a Universitats, Joventut i plans especials de la Fundació ONCE, va comentar que el Programa Erasmus és al costat de la Champions League de Futbol, el factor que més ha afavorit la relació entre les nacions de la Unió Europea.